Veel gestelde vragenFAQ

Ik weet niet of saxofoon iets voor mij is en ik wil het een keer uitproberen, kan dat?
Ja, dat kan zeker! Kom gerust een keer langs op de proefles. Tijdens deze les maken we kennis en maak je je eerste stappen op het instrument. Ben je hierna enthousiast geworden, dan ben je welkom om te starten met saxofoonles. Zo niet? De proefles is vrijblijvend en gratis, dus je hebt niks te verliezen!

Saxofoon is vast erg zwaar voor de adem en mijn longinhoud is niet erg groot. Is het wel verstandig om te beginnen?
Jazeker! Hoe veel of hoe weinig adem je ook hebt, iedereen kan saxofoon spelen. Sterker nog, in de praktijk zeggen we wel eens: "hou de saxofoon in de wind, en er komt al geluid uit!". Een goede, stabiele toon hangt vooral samen met techniek. Het is belangrijker dat je ademsteun goed is en dat je op een ontspannen manier blaast, dan dat je enorm veel lucht hebt. En dat is iets waar we aan kunnen werken!

Ik wil wel beginnen met lessen, maar ik weet niet of ik genoeg talent heb.
Tja. Volgens mij is er maar 1 talent, en dat is doorzettingsvermogen. Ben je enthousiast genoeg en heb je plezier in het spelen van de saxofoon, dan ga je meer oefenen. En van oefenen word je een betere saxofonist! Leg de sax dus niet weg als het even niet gaat, maar zet je schouders eronder.

Ik speel een ander instrument dan saxofoon, maar ik wil graag leren improviseren. Kan dat ook?
Tijdens mijn studiejaren heb ik vaak les gevolgd van niet-saxofonisten. Het klinkt misschien raar, maar als je de techniek van je eigen instrument onder controle hebt, dan kunnen we in feite over hetzelfde materiaal praten en spelen. Je bent dus zeer welkom!

Ik wil graag voorbereid worden om naar het conservatorium te gaan. Kan dat tijdens jouw lessen?
Ik ben inmiddels afgestudeerd aan het conservatorium, heb er 6 jaar rondgelopen en sta in goed contact met de docenten. Uiteraard kan ik je helpen! De lessen zullen bestaan uit theorie- en gehooroefeningen en ik stoom je klaar voor je audities. We hebben wellicht wel meer tijd nodig dan een half uur per week!

Hoe werkt het met de betaling?
Het geld mag je per les contant meenemen, of ik stuur je tegen het einde van de maand een factuur voor de genomen lessen!

Hoe meld ik me af voor een les?
Afmelden kan tijdens de les, telefonisch, whattsapp, email. Mocht je een keer niet kunnnen, dan is dat niet erg! Laat het zo snel mogelijk weten, dan kan ik daar rekening mee houden in het rooster.

Ik wil stoppen met saxofoonles. Is er een opzegtermijn?
Er is geen opzegtermijn. Dat is ook niet nodig, saxofoonspelen is veel te leuk om mee te stoppen! Mocht je door tijdgebrek of andere verplichtingen toch geen les meer kunnen volgen, dan ben je vrij om te stoppen met het volgen van lessen.

Ik wil beginnen met saxofoonles, maar ik heb geen saxofoon.
Saxofoons kun je voor een schappelijke prijs per maand huren! Kijk ook eens op deze pagina: Saxofoon huren

Neem gerust contact opMeer informatie?

U bent vergeten uw naam in te vullen!

U bent vergeten uw email in te vullen!

Dit is geen e-mailadres!

U bent vergeten een vraag of opmerking in te vullen!

U bent vergeten de Captcha aan te vinken!

Wie precies?Over Yoran

Website: yoranaarssen.nl
Email: info@yoranaarssen.nl
Whatsapp: 06-40 41 33 99

Hé!
Leuk dat je geinteresseerd bent in het nemen van saxofoonlessen!


Ik vind het belangrijk dat we naast leuke muziek maken en nieuwe dingen leren ook veel plezier in de les hebben. Daarom gaan we aan de slag met veel verschillende stijlen én passen we de les zo veel mogelijk op jouw wensen aan.


Kom gerust eens langs voor een proefles. In dit half uurtje maken we kennis en praten we uitgebreid over de lessen en over jouw wensen.


En wie weet... Misschien kun je aan het einde van de les zelfs al je eerste noten spelen!


En ook niet onbelangrijk:
Je mag me altijd een e-mail sturen of bellen wanneer je vragen hebt!


Groeten,
Yoran

Wat vinden anderen?Ervaringen

 • Yoran is een echte aanrader!

  Ik ben 2 jaar terug begonnen met les bij Yoran. Het grootste deel thuis met lesboeken geoefend. Bij Yoran speelde ik de geleerde muziek.
  Yoran is enthousiast en heeft mij zeker gestimuleerd met saxofoon verder te gaan. Ik ben best kritisch op mijn eigen spelen en was daar wel eens ontevreden over. Yoran overziet naast de details ook het grote geheel. Hij geniet ervan als jij ervoor wil gaan.
  Ik heb nu nog steeds les en ik speel vanaf maart 2016 in een Jazz Combo. Inmiddels heb ik op 4 optredens meegespeeld..

  Jos Schelfhout, 63 jaar
 • Om een heel lang verhaal (2 jaar les) kort te maken: Yoran is een supergemotiveerde docent met een heel oprechte passie voor muziek, wat in de lessen een fijne sfeer creëert. Dit heeft er voor gezorgd dat ik in de afgelopen twee jaar ontzettend veel heb geleerd van hem en daar ook heel veel plezier in heb gehad! Yoran werkt samen met jou aan iets wat jij leuk vindt, waardoor jij de baas bent over wat je leert. Al met al, deze lessen zijn gewoonweg geweldig, zonder twijfel een aanrader! groetjes, Olaf

  Olaf Rhijnsburger, 14 jaar
Bekijk alle ervaringen