Eigen saxofoon?Huren of kopen

Huren

Beginnende saxofonisten raad ik altijd aan eerst een instrument te huren. Zo kun je rustig uitproberen of het wat voor je is, zonder dat je gelijk aan de aankoop vastzit van een duur instrument! Verschillende winkels bieden goede studiesaxofoons aan in de verhuur en deze zijn ook goed onderhouden. Zo begin je niet met een valse start! Tijdens de proefles praten we uitgebreid over de voor- en nadelen hiervan en kan ik je verder adviseren.

De prijzen voor het huren van een saxofoon verschillen per winkel, maar ga uit van rond de € 20 t/m € 35 per maand, afhankelijk van het type saxofoon. Vaak kun je de saxofoons na de huurperiode met aftrek van de huur bij de betreffende winkel kopen en huur je de sax in feite gratis.

Kijk eens op deze websites voor meer informatie:
Saxcompany
De saxofoonwinkel
Harry Bakker

Kopen

Natuurlijk is het ook mogelijk om meteen een saxofoon te kopen. Er zijn verschillende goede winkels in Nederland met saxofoons in alle prijsklassen. Als je al bij mij op les zit, ga ik graag even mee naar de winkel om saxofoons uit te proberen. Zo weten we zeker dat je met een goede saxofoon naar huis gaat waar je nog jaren mee vooruit kunt!

Met tweedehands een saxofoon kopen moet je altijd een beetje oppassen. De saxofoons kunnen wel goedkoop zijn en van een goed merk (Yamaha, Selmer e.d.), maar je moet ook goed letten op de staat van de saxofoon. Soms zijn de polsters zo oud en versleten dat er lucht lekt en bepaalde noten er niet meer goed uitkomen. Een grote onderhoudsbeurt kost al snel 300 euro. Soms is dat niet genoeg en moeten alle polsters vervangen worden, dit kost rond de 700 euro!

Let dus goed op met wat je koopt en op de speelbaarheid van het instrument. Goede merken zijn Yamaha en Yanagisawa, deze saxen spreken makkelijk aan en zijn erg goed in de intonatie. Ik ben geen groot fan van de goedkopere chinese merken. Vaak komen de onderste noten er niet lekker uit, blazen de saxen niet lekker aan en hebben ze een intonatieprobleem. Hiermee zadel je jezelf op met problemen die je anders niet zou hebben! Aan een goed onderhouden Yamaha of Yanagisawa kun je je eigenlijk niet miskopen. De 2e handsprijzen van een Yamaha YAS-251 liggen rond de €600,-

Neem gerust contact opMeer informatie?

U bent vergeten uw naam in te vullen!

U bent vergeten uw email in te vullen!

Dit is geen e-mailadres!

U bent vergeten een vraag of opmerking in te vullen!

U bent vergeten de Captcha aan te vinken!

Wie precies?Over Yoran

Website: yoranaarssen.nl
Email: info@yoranaarssen.nl
Whatsapp: 06-40 41 33 99

Hé!
Leuk dat je geinteresseerd bent in het nemen van saxofoonlessen!


Ik vind het belangrijk dat we naast leuke muziek maken en nieuwe dingen leren ook veel plezier in de les hebben. Daarom gaan we aan de slag met veel verschillende stijlen én passen we de les zo veel mogelijk op jouw wensen aan.


Kom gerust eens langs voor een proefles. In dit half uurtje maken we kennis en praten we uitgebreid over de lessen en over jouw wensen.


En wie weet... Misschien kun je aan het einde van de les zelfs al je eerste noten spelen!


En ook niet onbelangrijk:
Je mag me altijd een e-mail sturen of bellen wanneer je vragen hebt!


Groeten,
Yoran

Wat vinden anderen?Ervaringen

 • Geweldige lessen gehad. Ik kwam steeds een stapje verder. Van pop tot jazz muziek. Een echte aanrader!

  Adri Zoeteman, 35 jaar
 • Yoran is een echte aanrader!

  Ik ben 2 jaar terug begonnen met les bij Yoran. Het grootste deel thuis met lesboeken geoefend. Bij Yoran speelde ik de geleerde muziek.
  Yoran is enthousiast en heeft mij zeker gestimuleerd met saxofoon verder te gaan. Ik ben best kritisch op mijn eigen spelen en was daar wel eens ontevreden over. Yoran overziet naast de details ook het grote geheel. Hij geniet ervan als jij ervoor wil gaan.
  Ik heb nu nog steeds les en ik speel vanaf maart 2016 in een Jazz Combo. Inmiddels heb ik op 4 optredens meegespeeld..

  Jos Schelfhout, 63 jaar
Bekijk alle ervaringen